top of page

Wij zijn

Smart Decisions

Coöperatieve Vereniging U.A

Samenwerken

Wij zijn Systeem Dynamica specialisten en verenigen ons om samen meer en beter te kunnen modelleren. Meer doordat wij samen actief zijn in meerdere domeinen en doordat er altijd wel een of twee leden zijn die samen met jou het project uit willen voeren. Beter doordat wij bij elk project iemand met de juiste domeinkennis erbij kunnen betrekken en doordat wij samen een bibliotheek van modellen opbouwen, in IT investeren en (nieuwe) leden opleiden. Door ons te verenigen kunnen wij meer organisaties beter helpen. 

 

Domeinen

Wij geloven dat systeem denken en scenario analyses nuttig – en misschien zelfs nodig – zijn om goede besluiten te kunnen nemen in onzekere, verbonden en dynamische omgevingen. Hierbij voelen wij ons niet gelimiteerd tot één domein, integendeel. Wij denken dat deze analyses nuttig zijn voor een brede reeks aan domeinen, zoals asset management, supply chain management, zorgmanagement, energiemanagement, etc. En wij weten dat domeinkennis essentieel is om een kwalitatief goed model te kunnen ontwikkelen. Daarom verenigen wij ons.

Ons motto

Het motto binnen de coöperatie is: loon naar werken. Geld wordt verdiend door projecten uit te voeren, door klanten te helpen. Leden hoeven zich niet in te kopen, leden hoeven geen jaarlijks lidmaatschap te betalen, leden ontvangen niets bij uittreding. De vaste kosten van de vereniging – die we minimaal houden – worden gedekt door de inkomsten uit de projecten. Alles wat daarbovenop verdiend wordt, wordt geïnvesteerd in de vereniging (20%) of uitbetaald aan de leden die het werk uitgevoerd hebben (80%). 

 

Meedoen?

Wij jij je graag aanlsuiten bij de coöperatie? Laten we dan even kennis maken! Wij zijn op zoek naar mensen die specialist zijn (of willen worden) in systeem dynamica, expertise hebben in een maatschappelijk relevant domein (zoals de energietransitie, de circulaire economie, de zorg, etc.) en graag samen met de andere leden projecten willen doen. Als de andere leden dit ook graag met jou doen, hebben we een match!

De mensen

Onze experts

"The master-economist must possess a rare combination of gifts. He must be mathematician, historian, statesman, philosopher – in some degree. […] He must contemplate the particular, in terms of the general, and touch abstract and concrete in the same flight of thought. He must study the present in the light of the past for the purposes of the future. No part of man’s nature or his institutions must be entirely outside his regard."

 

- John Maynard Keynes

bottom of page